ABOUT

O DEJANU

about-me

Jedan je od najsvestranijih i najmuzikalnijih bubnjara u Srbiji. Svirao/snimao/sarađivao sa imenima kao što su : Aleksandra Slađana Milošević, Vatreni Poljubac, Alex Chilton, Milić Vukašinović, Borislav Mitić, S Vremena na Vreme, Di Luna Blues Band, Lee Man, Aleksa Jelić, Ivan Švager Jazztet, Bata Kostić, Zona B, John O’Leary, Srdjan Marjanović, Don Giovanni Blues Group, Rapid Force, Djordje Gogov i mnogim drugima.

Dejan Nikolić rodjen je 1971. godine u Beogradu. Završio je srednju muzičku školu “Stanković” odsek viola, 1990. godine. Studirao violu na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu u periodu od 1991-1993 i 1997-1999 godine. Bubnjeve je učio kod renomiranog profesora Miroslava Karlovića. Takodje je pohadjao kurseve svetskih bubnjara kao što su: Zoro The Drummer, Virgil Donati, Dom Famularo, Efrain Toro, Ed Thigpen, Marko Djordjevic, Gary Husband. Profesionalno se bavi sviranjem bubnjeva od 1993.godine.

Dejan Nikolić se od 1995 godine sa velikim uspehom bavi edukacijom iz oblasti bubnjeva, i muzike uopšte. Dejanovi učenici su dobitnici nagrada na internacionalnim takmičenjima, a mnogi su aktivni kako na underground sceni tako i na profesionalnom nivou u zemlji i inostranstvu. Dejan Nikolić živi i radi u Beogradu baveći se edukacijom kao privatni instruktor bubnjeva, kako uživo tako i „online“ putem Zoom i Skype platformi, držanjem bubnjarskih radionica za decu i odrasle, team building radionica (sinergija kroz ritam), kao i kreiranjem edukativnih sadržaja za svoj YouTube kanal, Podcast, Blog i Website.

Jedan je od mentora Međunarodnog Blues Kampa Lonjsko Polje, koji se svake godine održava u organizaciji Pop Rock škole iz Siska (Hrvatska) Član je Udruženja Jazz- Zabavne i Rock Muzike Srbije, Udruženja Rock Muzičara Srbije, Organizacije Muzičkih Autora Srbije (SOKOJ) kao i član nekoliko udruženja bubnjarskih edukatora: Hudson Music Teacher Integration Program, Sabian Education Network i D'Addario Education Collective.