KEY NOTE SPEAKER

DEJAN NIKOLIĆ

about-me

 

PREVAZILAŽENJE STRAHA OD JAVNOG NASTUPA

Transformisanje straha u sigurnost i poverenje u sebe.

Dejan objašnjava kako se sve pojedinačne i timske performanse raščlanjuju na tri jednostavna, ali moćna koraka: jasnoća, sposobnost i samopouzdanje. Vaša neposredna korist je mogućnost da koristite ova tri univerzalna koncepta kako biste vas i vaš tim podigli na viši nivo transformisanjem straha i strepnje u samopouzdanje i optimizam.

 

VAŽNIJE JE „KAKO“, NEGO „ŠTA“

 

Dejan govori i demonstrira (kroz sviranje bubnjeva) da zaista nije ono ŠTA sviramo, već način na koji sviramo (radimo) ono što određuje sposobnost. Kada naši ciljevi postanu kristalno jasni, tek tada smo u poziciji da razvijemo potrebne veštine koje će proširiti naše trenutne sposobnosti.

 

STAV, PONAŠANJE, POSLEDICA

 

   

Gledajte na svoj stav kao na svoju tačku gledišta ili način na koji doživljavate stvari. Ponašanje je način na koji reagujete na situacije. Posledice su posledica tih radnji. Možda nećete moći da kontrolišete šta vam se dešava, ali možete da kontrolišete kako gledate na ono što vam se dešava – svoj stav.

 

I zapamtite: ne radi se o potpunom iskorenjivanju straha ili treme; radi se o tome da ga ukrotite, iskoristite i iskoristite u svoju korist. Tada možete koristiti hemijsku ravnotežu između straha i uzbuđenja, koristeći leptiruće u stomaku. Doći ćete do savršenog učinka u svom ličnom i profesionalnom životu.